top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKristien Taelman

Emobellies: véél meer dan schattige knuffeltjes!


Voor kinderen is het soms niet makkelijk om hun gevoelens te uiten. De maatschappij wordt steeds complexer en de emoties laaien steeds hoger op. Veel hoogsensitieve kinderen internaliseren hun angsten, uit schrik voor de gevolgen. Daarom is het erg belangrijk om alternatieve manieren te vinden om hun emoties te uiten, zoals door non-verbale hulpmiddelen. Daar zijn de Emobellies er één van. En wat voor eentje!Wat is er zo bijzonder aan de Emobellies?


De Emobellies zijn ontwikkeld door twee gedreven mama's (en buurvrouwen) die dagelijks ondervonden hoe moeilijk hun kinderen het hadden met het verwoorden van hun gevoelens.


Met eigengemaakte, aaibare knuffeltjes willden ze niet enkel hun kinderen, maar ook andere (sensitieve) zieltjes een instrument aanreiken om hun gevoel makkelijker te herkennen en uit te drukken.


5 emoties: blij, bang, boos, verdrietig en slaperig


Moest ik de Emobellie gebruiken, dan zouden de blije en soms het slaperige gezichtje de hoofdrol spelen. Maar laat me bij de les blijven, want deze schattige knuffel is er voor kindjes vanaf ongeveer 3 jaar (al wil ik er stiekem zelf ook wel eentje onder mijn hoofdkussen). Vanaf die leeftijd kan je samen met je kind uitzoeken welke ‘emoji’ het best bij zijn of haar gevoel past.

Hoe werkt het dan? De Emobellie-knuffels hebben een buidel waarin vijf verwisselbare gezichtjes zitten die de basisemoties symboliseren: blij, bang, boos, verdrietig en slaperig. Je kind kiest (samen met jou) de meest passende emotie. Samen een keuze maken kan een bijzonder verbindend moment zijn, waarop je je kleine ukkepuk op een veilige manier ruimte geeft om zichzelf te zijn.Zacht en aardig


De knuffels zijn gemaakt van tactiele materialen met een hoge aaibaarheidsfactor in vrolijke kleuren. Door de zachte stof, vallen ze heel erg in de smaak bij hoogsensitieve kindjes. Daarnaast spreekt de knuffel verschillende zintuigen aan door gebruik van knisperstof en een verborgen belletje. Zo helpen de Emobellies tegelijkertijd in de verwerking van prikkels. Een belangrijke waarschuwing: je kindje kan er wel heel snel gehecht aan raken. Het kan dus zijn dat je best meteen een dubbel exemplaar in huis haalt.


Tijd voor een verhaaltje

Smult je kind van mooie verhalen? Dan kan je ook aan de slag met interactieve kinderboek met prachtige illustraties en overeenstemmende emoticon-magneten, uiteraard met dezelfde gezichtjes. Het boekje bestaat uit vijf hoofdstukken, elk overeenstemmend met een basisemotie.


100% Belgisch, 100% met liefde gemaakt

Dat de Emobellies met liefde gemaakt zijn, voel je wellicht wel wanneer je het verhaal al tot hier las. Wil je de dames nog beter leren kennen? Het verhaal van Lieve en Elfi kan je bekijken in het filmpje onderaan deze pagina. Ik geef jullie ook nog graag mee alle producten door Elfi en Lieve zelf werden ontwikkeld en ze lokaal worden geproduceerd. Het boek wordt gedrukt bij educatieve uitgeverij Die Keure in Brugge en de knuffels worden gemaakt in maatwerkbedrijf Arcor te Ronse. Zo steunen ze ook lokaal, maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemerschap.


Vraag je je af of ik fan ben? Ja, ik beken kleur (emoji: blije gezichtje)


Veel knuffel en verhaalplezier met je hoogsensitieve kind(jes),


Kristien


 

Meer info?


Je kan Emobellies® ook volgen op Instagram.
144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page