top of page

Hoogsensitief en single?

jade-304361_edited_edited.jpg

Love at first sight


Liefde op het eerste gezicht. Het klinkt o zo romantisch. Toch valt deze eer slechts 11% van de bolbewoners te beurt. Veel vaker start ware liefde dus vanuit vriendschap, kameraadschap of zelfs collegialiteit. Soms zijn we al een beetje geïnteresseerd en soms kiemt de interesse ergens onderweg, vaak weken of maanden later.

Intussen fantaseren we gretig over welke ware bij onze persoonlijkheid past. We hebben allemaal onze bagage en weten meestal heel goed wat we niet willen. Maar wat willen we dan wel? En is diegene die we ‘op papier’ verkiezen wel onze ‘match made in heaven’?

 

It's complicated

Ingewikkeld? Laten we de complexiteit nog vergroten, want zoals je wellicht weet, hebben hoogsensitieve personen een uitgesproken analytische geest. Wij denken dieper, verder en wikken en wegen er eindeloos op los. Als de zoektocht maar blijft duren, strijken we teleurgesteld met de handen door ons haar. En op de zwartste momenten spelen we wel eens met de gedachte dat een relatie gewoonweg niet voor ons is weggelegd.

En nu?

Misschien is dit het moment om je inzichten in een relatie te verruimen, rekening houdend met jouw unieke persoonlijkheids-kenmerk. 

Als hoogsensitieve coach, richt ik me op hoogsensitiviteit in alle levensdomeinen en laat relaties daar nu net het meest wezenlijke onderdeel van uitmaken. Daarom werk ik rond verschillende thema’s: voor- en nadelen van een hoogsensitieve of een niet hoogsensitieve partner, de verschillende spectra van hoogsensitief zijn, authentieke relaties, de hechtingstherorie van Bowbly, de liefdeswetenschap van Helen Fisher, communicatie, ...

Jouw ideale partner
 

Door het combineren van veel ervaringen en wetenschappelijk onderbouwde theorieën, help ik je meer inzicht te geven in jouw ‘ideale’ partner, zodat die valkuilen voorgoed tot het verleden horen.

 

Heb je meer interesse? Klik dan hier

bottom of page