top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKristien Taelman

Hoogsensitieve kinderen op vakantie


Wat gebeurt er met je kind wanneer het meer prikkels binnenkrijgt dan het aankan? Juist ja, zijn geheugenkaart raakt vol. 😥


Je kind kan niet meer denken of doen, want zijn stressbrein neemt het over. Dit gebeurde wellicht al eens tijdens het schooljaar, maar ook tijdens de vakantieperiode kan zijn of haar brein in overdrive gaan. 🤯Met de coronastress die overal rondwaart, krijgt je kind misschien wel sneller last van een 'vol hoofd'. Deze extra stress doet zijn prikkelniveau stijgen en er kan niets meer bij.


Stel dat je kind ook nog eens op kamp gaat, een nieuwe vakantiebestemming ontdekt of iets nieuws uitprobeert, dan kunnen deze (wellicht leuke) prikkels al snel een kortsluiting veroorzaken. Je kind raakt het Noorden kwijt.Het is dus niet ongebruikelijk dat je kind plots last krijgt van hoofdpijn, buikpijn, slapeloosheid, minder of meer honger, bedplassen, woedeaanvallen, ...


Hou het gedrag van je kind extra in het oog tijdens deze periode. Kijk wat er verandert. Zet je kind niet onder druk om nieuwe dingen fijn te moeten vinden, maar geef het tijd om stap-voor-stap op ontdekking te gaan.


En vindt je rakker die verandering maar niets, dan zeg je het ook maar: "je vindt het niets hé". Mogelijk is hij/zij dan net overtuigd dat het allemaal nog wel meevalt.


Want een kind dat zich gehoord voelt, komt tot rust ... en dan kan het heel wat aan.


Ik wens jou en je gezin een fijne vakantie toe!


Kristien


96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page